Selecteer een pagina

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie die u kunt krijgen als u een hypotheek afsluit voor de aankoop of verbouwing van een woning. Met NHG loopt u als (toekomstig) eigenaar van een woning minder risico en daarnaast kunt u profiteren van een aantrekkelijke rentekorting.

Veilig

Voordelig

Verantwoord

Wanneer kom ik in aanmerking voor NHG?

Wanneer u een hypotheek afsluit of oversluit voor de aankoop van een woning, kunt u in aanmerking komen voor NHG. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan u dient te voldoen. Zo mag de maximale koopsom van de woning niet meer dan € 435.000 bedragen. Indien het een woning bedraagt met energie besparende voorzieningen, ligt deze grenst voor NHG zelfs op € 461.100,-.

Op de website www.nhg.nl kunt u een sneltoets invullen. De uitkomst van deze toets geeft een indicatie van het bedrag dat u maximaal met NHG kunt lenen. Wilt u weten welk bedrag u precies kunt lenen voor de aankoop van een woning of oversluiting van uw huidige hypotheek of wilt u meer informatie over de voorwaarden van NHG? Neem dan contact met ons op.

Bij de verbouwing van uw woning. Ook bij een hypotheek voor verbouwing of renovatie kunt u in aanmerking komen voor NHG.

Wat kost NHG ? Bij het afsluiten van een hypotheek betaalt u voor NHG eenmalig een premie, de borgtochtprovisie. De borgtochtprovisie bedraagt 0.6% van het totale hypotheekbedrag. Dit bedrag kunt u meefinancieren in de hypotheek. De rente die u betaalt over uw hypotheek is aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kunt u in veel gevallen de kosten van NHG binnen één jaar terugverdienen.

Kijk voor meer info op https://www.nhg.nl/

Aanvullende voorwaarden

Maximaal 50% van de waarde van de woning mag een aflossingsvrije hypotheek zijn.

Neem direct contact op

Adres

Vestiquair B.V.
Nassaustraat 1
5911 BS, Venlo

Contact

31 (0)77 354 97 96
info@vestiquair.nl

Onze partners