Selecteer een pagina

Starters

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 januari 2024 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 510.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 10,4% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt.

1 van kopers 35 jaar of ouder

1 van kopers 35 jaar of ouder: geen vrijstelling over eigen deel. De vrijstelling geldt voor iedere koper afzonderlijk. Is één van de kopers 35 jaar of ouder en de ander jonger dan 35 jaar? Dan betaalt de persoon van 35 jaar of ouder over zijn/haar deel 2% belasting. De persoon die jonger is dan 35 jaar betaalt geen belasting over zijn/haar deel (als hij/zij ook voldoet aan de andere voorwaarden).

 

Woning

Woning hoeft niet eerste koopwoning te zijn voor vrijstelling. Voor de vrijstelling maakt het niet uit of de koper al eerder een woning heeft gehad. De woning hoeft dus niet de eerste koopwoning van de koper te zijn voor de vrijstelling.

 

Koper

Koper heeft verklaring nodig voor vrijstelling.
De koper heeft een Verklaring overdrachtsbelasting startersvrijstelling nodig om gebruik te maken van de vrijstelling van overdrachtsbelasting. Daarin verklaart de koper dat hij aan bepaalde voorwaarden voor de vrijstelling voldoet. Dat is de voorwaarde van zelfbewoning en de voorwaarde dat de vrijstelling niet eerder is gebruikt. De koper geeft de verklaring af aan de notaris.

SCHENKINGSVRIJSTELLING

De schenkingsvrijstelling voor de eigen woning is verlaagd tot € 27.231,- voor het jaar 2023. Deze schenkingsvrijstelling wordt per 1 januari 2024 volledig afgeschaft.

Hypotheken

  • Aflossingsvrij hypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Annuïteitenhypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Bankspaarhypotheek
  • Levenhypotheek

Stappenplan

Stel u gaat een hypotheek afsluiten, wat komt er dan allemaal bij kijken? Hieronder hebben we een stappenplan voor u uitgezet zodat u precies weet wat u te wachten staat.

1. Contact

Allereerst neemt u contact met ons op, per e-mail of telefonisch.

2. Aanleveren Documenten

U levert de documenten aan die nodig zijn voor en na het eerste adviesgesprek.

3. Adviesgesprek

Samen bespreken wij uw wensen en uw mogelijkheden.

4. Analyseren

Vestiquair onderwerpt uw gegevens aan een grondige analyse.

5. Offerte

De geldverstrekker brengt een offerte uit voor een passende hypotheek.

6. Afsluiten Hypotheek

U sluit uw hypotheek af via Vestiquair.

Neem direct contact op

Adres

Vestiquair B.V.
Nassaustraat 1
5911 BS, Venlo

Contact

31 (0)77 354 97 96
info@vestiquair.nl

Onze partners